Fritidshemmet

Information om Fritidshemmet

Tornadoskolans fritidshem består av ca. 95 elever från förskoleklass till åk 3 och håller till längst ner i huset där vi delar lokaler med skolans verksamhet. I anslutning till lokalerna har vi en stor skolgård som inbjuder till lek.

Under skoldagen finns fritidshemspersonalen med och arbetar aktivt i klasserna. Flera gånger under veckan håller fritidshemspersonalen i halvklasser där skolans arbete förlängs och barnens kreativitet tas tillvara på.

Efter skoldagen äter eleverna mellanmål i skolrestaurangen. Fritidspedagoger och lärare är med och äter mellanmålet tillsammans med eleverna.

Kl. 14.45-15.45 har vi styrda aktiviteter som planeras utifrån Lgr 11 (läroplanen),  där Fritidshemmet sedan augusti 2016 fått större utrymme. Fritidspedagogerna gör pedagogsiska planeringar för de olika aktiviteterna i syfte att erbjuda en meningsfull fritid. Exempel på styrda aktiviteter är dans, skapande, pyssel, fotboll, rörelse/ lekar, syhörna, spelhåla, innebandy, utelek och läxhjälp. Övriga tider erbjuder vi eleverna fri lek som också är oerhört viktig!

Vi har också en fritidsklubb "Tornadoklubben" för elever i åk 4-6. Klubben finns på plan 2.

Månadsbrev september

Jullov
Klicka på länken och fyll i ansökan oavsett om ni har behov eller inte under Jullovet, 22/12-10/1. (Öppna länken i Google Chrome)
Sista dag att fylla i ansökan är den 9/11! Vi delar inte ut några pappersblanketter längre.

Går du i åk 4-6 och är intresserad av att vara med i fritidsklubben behöver du ansöka om det! Hör av dig till din mentor eller till ankie.glas@tornadoskolan.se!
Charbel Selwan leder fritidsklubben. Under skoltid är Charbel extra resurspedagog i klasserna.

Vi som arbetar på Fritidshemmet

Fritidshemmet åk 1-3 och fritidsklubben

08- 447 35 45 välj anknytning

1. -