Tornadoskolan

Välkommen till Tornadoskolan i Skarpnäck

Tornadoskolan är en liten friskola i Skarpnäck med förskola, skolår F-9 och en integrerad fritidshemsverksamhet.

Skolan kännetecknas av hög vuxennärvaro som skapar en nära kommunikation till elever. Skolan präglas därför av trygghet och social trivsel som byggs upp också genom skolans litenhet och känslan av gemenskap och delaktighet.
Det är nära till beslut i och med ett tätt samarbete mellan alla enheter på skolan.

Tornadoskolans vision är att alla elever lämnar oss med goda kunskaper
och som empatiska människor med god självkännedom och framtidstro.

Tornadoskolan har en hälsoprofil och erbjuder eleverna rörelse under skoltid. Detta bl.a. genom ett samarbete med Hammarby IF.  På elevens val kan eleverna välja fotboll, dans och  fördjupningar i andra ämnen.

Vårterminen 2017 gick eleverna i åk 9 ut med meritvärdet 279 vilket är högst i närområdet och topp 20 i Stockholms län där det genomsnittliga meritvärdet är 242.

MAJ

Friidrottsdag 28/5
På måndag den 28/5 har vi idrottsdag på Kärrtorps IP. Eleverna ska ta med sig egen matsäck den här dagen.

Grattis åk 4
Stort grattis till eleverna i åk 4 som lyckades komma på en topplacering i Schackfyran i Stockholms län, 15: e bästa klass. Det innebär att klassen har kvalificerat sig till Sverigefinalen som ska spelas i Västerås lördagen den 2 juni!
Här kan ni läsa mer.

Inskolning av blivande förskoleklassen, 26/4-30/5
Inskolningen kommer att pågå under 26 april till och med den 30 maj. Detta gäller endast de 6- åringarna som ska börja på Tornadoskolan i höst.
Hör av er till biträdande rektor om ni önskar en plats till (djordje.petrovic@tornadoskolan.se)!

Tornadoskolan satsar på HÄLSA
Tidningen Enterprise Magazine har med vår skola i en artikel som handlar om hälsa och rörelse. Klicka här och läs hela aritkeln!

Lediga platser
Vi har lediga platser i klasserna och det går bra att höra av sig till oss eller göra en ansökan här.
Läsårskalendarie
APT- träffar och planeringsdagar

Skolans planer
Här kan du läsa mer om skolans planer!

Skolinspektionen besökte Tornadoskolan lå 2016-17
Skolinpektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se till att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. De konstaterade att det inte fanns några bristerHär kan ni läsa beslutet.
En stor eloge till alla våra fantastiska pedagoger!

Ung livsstil
 På elevhälsoteamets sida kan du läsa mer om vårt arbete.

Följ oss på Instagram!
Tornadoskolan