Tornadoskolan

Välkommen till Tornadoskolan i Skarpnäck

Tornadoskolan är en liten friskola i Skarpnäck med förskola, skolår F-9 och en integrerad fritidshemsverksamhet.

Skolan kännetecknas av hög vuxennärvaro som skapar en nära kommunikation till elever. Skolan präglas därför av trygghet och social trivsel som byggs upp också genom skolans litenhet och känslan av gemenskap och delaktighet.
Det är nära till beslut i och med ett tätt samarbete mellan alla enheter på skolan. 

Tornadoskolans vision är att alla elever lämnar oss med goda kunskaper
och som empatiska människor med god självkännedom och framtidstro.

Tornadoskolan har en hälsoprofil och erbjuder eleverna rörelse under skoltid. Detta bl.a. genom ett samarbete med Hammarby IF.  På elevens val kan eleverna välja fotboll, dans och  fördjupningar i andra ämnen.

Vårterminen 2017 gick eleverna i åk 9 ut med meritvärdet 279 vilket är högst i närområdet och topp 20 i Stockholms län där det genomsnittliga meritvärdet är 242.

Kalendarium

Nyheter

Romme 3 Romme 2 Romme
MARS

ÖPPET HUS 21/3
Onsdagen den 21/3 kommer vi att ha Öppet Hus, kl. 16.30-19.00, på Tornadoskolan. Alla intresserade elever och vårdnadshavare är hjärtligt välkomna. Här kan ni läsa mer!

Barnomsorg under påsklovet
Klicka på länken och fyll i ert ev. behov senast den 18/3.

Skidresa till Romme
Tornadoskolan bjöd traditionsenligt elever i åk 7-9 till Romme fredagen den 23/2. Elever i åk 4-6 åkte till Ekebyhov den 16/2.

Val till förskoleklassen HT 18
Skolvalet är stängt och nu påbörjar vi antagningsprocessen. Hör av er till biträdande rektor om ni önskar en plats.(djordje.petrovic@tornadoskolan.se)
Vi kommer att kalla till ett möte på skolan i miiten av april där alla vårdnadshavare kommer att få information om vårens inskolning. Den kommer att pågå under april och maj månad. Detta gäller endast de 6- åringarna som ska börja på Tornadoskolan i höst. Kallelsen till mötet skickas i mitten av mars då antagningsprocessen är klar.

Ny matleverantör
Matomsorg är vår nya matleverantör från den 27/11- 2017. Matomsorg bedriver sin verksamhet i Skarpnäck och är också en restaurang som serverar dagens lunch. Ni kan läsa mer om dem på  www.matomsorg.se

Tornadoskolan satsar på HÄLSA
Tidningen Enterprise Magazine har med vår skola i en artikel som handlar om hälsa och rörelse. Klicka här och läs hela aritkeln!

Lediga platser
Vi har lediga platser i klasserna och det går bra att höra av sig till oss eller göra en ansökan här.
Läsårskalendarie
APT- träffar och planeringsdagar 

Skolans planer
Här kan du läsa mer om skolans planer!

Skolinspektionen besökte Tornadoskolan lå 2016-17
Skolinpektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se till att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. De konstaterade att det inte fanns några bristerHär kan ni läsa beslutet.
En stor eloge till alla våra fantastiska pedagoger!

Ung livsstil
Anna Nygren, livsstilspedagog med lång erfarenhet av arbete med barn och ungas livsstil, har föreläst på Tornadoskolan. Eleverna på Tornadoskolan  får kunskap om och verktyg för hållbar livsstil. På elevhälsoteamets sida kan du läsa mer om vårt arbete.

Följ oss på Instagram!
Tornadoskolan

Instagram

Certifikat

Intresseanmälan