Tornadoskolan

Välkommen till Tornadoskolan i Skarpnäck

Tornadoskolan är en liten friskola i Skarpnäck med förskola, skolår F-9 och en integrerad fritidshemsverksamhet.

Skolan kännetecknas av hög vuxennärvaro som skapar en nära kommunikation till elever. Skolan präglas därför av trygghet och social trivsel som byggs upp också genom skolans litenhet och känslan av gemenskap och delaktighet.
Det är nära till beslut i och med ett tätt samarbete mellan alla enheter på skolan.

Tornadoskolans vision är att alla elever lämnar oss med goda kunskaper
och som empatiska människor med god självkännedom och framtidstro.

Tornadoskolan har en hälsoprofil och erbjuder eleverna rörelse under skoltid. Detta bl.a. genom ett samarbete med Hammarby IF.  På elevens val kan eleverna välja fotboll, dans och  fördjupningar i andra ämnen.

Vårterminen 2017 gick eleverna i åk 9 ut med meritvärdet 279 vilket är högst i närområdet och topp 20 i Stockholms län där det genomsnittliga meritvärdet är 242.

JUNI

Glad sommar
Vi önskar alla en trevlig sommar och välkomnar elever tillbaka till skolan den 20 augusti kl. 9.00 i resp. klassrum. Eleverna går en hel skoldag den dagen.
Den blivande förskoleklassen startar igång den 16 augusti, kl. 8.30.
Läsårskalendarie 18-19
APT- träffar och planeringsdagar 18-19

Lediga platser
Vi har lediga platser i klasserna och det går bra att höra av sig till oss eller göra en ansökan här.

Åk 4 presterade väldigt bra i schackfinalen i Västerås
Eleverna i åk 4 spelade Sverigefinalen den 2/6 och kom på 36: e plats av 127 deltagande lag!  Stort grattis till den goda prestationen och den bästa placeringen som skolan någonsin kommit på i en Sverigefinal!
Tornadoskolan tog den nästbästa placeringen av alla klasser från Stockholm!

Tornadoskolan satsar på HÄLSA
Tidningen Enterprise Magazine har med vår skola i en artikel som handlar om hälsa och rörelse. Klicka här och läs hela aritkeln!

Skolans planer
Här kan du läsa mer om skolans planer!

Skolinspektionen besökte Tornadoskolan lå 2016-17
Skolinpektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se till att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. De konstaterade att det inte fanns några bristerHär kan ni läsa beslutet.
En stor eloge till alla våra fantastiska pedagoger!

Ung livsstil
 På elevhälsoteamets sida kan du läsa mer om vårt arbete.

Följ oss på Instagram!
Tornadoskolan