Tornadoskolan

Välkommen till Tornadoskolan i Skarpnäck

Tornadoskolan är en liten friskola i Skarpnäck med förskola, skolår F-9 och en integrerad fritidshemsverksamhet.

Skolan kännetecknas av hög vuxennärvaro som skapar en nära kommunikation till elever. Skolan präglas därför av trygghet och social trivsel som byggs upp också genom skolans litenhet och känslan av gemenskap och delaktighet.
Det är nära till beslut i och med ett tätt samarbete mellan alla enheter på skolan.

Tornadoskolans vision är att alla elever lämnar oss med goda kunskaper
och som empatiska människor med god självkännedom och framtidstro.

Tornadoskolan har en hälsoprofil och erbjuder eleverna rörelse under skoltid. Detta bl.a. genom ett samarbete med Hammarby IF.  På elevens val kan eleverna välja fotboll, dans och  fördjupningar i andra ämnen.

Vårterminen 2017 gick eleverna i åk 9 ut med meritvärdet 279 vilket är högst i närområdet och topp 20 i Stokcholms län där det genomsnittliga meritvärdet är 242.

OKTOBER

Jullov
Klicka på länken och fyll i ansökan oavsett om ni har behov eller inte under Jullovet, 22/12-10/1. (Öppna länken i Google Chrome)
Sista dag att fylla i ansökan är den 9/11! Vi delar inte ut några pappersblanketter längre.

Tornadoskolans elever gick ut med spelarna på Tele 2 Arena
I samband med den allsvenska matchen mellan Hammarby IF och IFK Göteborg den 20/9 hade de allsvenska spelarna äran att gå ut med Tornadoskolans elever!! Våra elever fick också gå ett ärovarv samtidigt som de mottog stående ovationer och applåder.
Se bildspelet här ovan.

Lediga platser
Vi har lediga platser i klasserna och det går bra att höra av sig till oss eller göra en ansökan här.
Läsårskalendarie
APT- träffar och planeringsdagar

APT 14/11
På tisdag den 14 november är det dags för APT- möte. Fritidshemmet stänger därför kl. 16.00.

Skolans planer
Här kan du läsa mer om skolans planer!

Skolinspektionen besökte Tornadoskolan lå 2016-17
Skolinpektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se till att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. De konstaterade att det inte fanns några bristerHär kan ni läsa beslutet.
En stor eloge till alla våra fantastiska pedagoger!

Ung livsstil
Anna Nygren, livsstilspedagog med lång erfarenhet av arbete med barn och ungas livsstil, har föreläst på Tornadoskolan. Eleverna på Tornadoskolan  får kunskap om och verktyg för hållbar livsstil. På elevhälsoteamets sida kan du läsa mer om vårt arbete.

Följ oss på Instagram!
Tornadoskolan