Tornadoskolan

Välkommen till Tornadoskolan i Skarpnäck

Tornadoskolan är en liten friskola i Skarpnäck med förskola, skolår F-9 och en integrerad fritidshemsverksamhet.

Skolan kännetecknas av hög vuxennärvaro som skapar en nära kommunikation till elever. Skolan präglas därför av trygghet och social trivsel som byggs upp också genom skolans litenhet och känslan av gemenskap och delaktighet.
Det är nära till beslut i och med ett tätt samarbete mellan alla enheter på skolan.

Tornadoskolans vision är att alla elever lämnar oss med goda kunskaper
och som empatiska människor med god självkännedom och framtidstro.

Tornadoskolan har en hälsoprofil och erbjuder eleverna rörelse under skoltid. Detta bl.a. genom ett samarbete med Hammarby IF.  På elevens val kan eleverna välja fotboll, dans och  fördjupningar i andra ämnen.

Vårterminen 2017 gick eleverna i åk 9 ut med meritvärdet 279 vilket är högst i närområdet och topp 20 i Stockholms län där det genomsnittliga meritvärdet är 242.

Nyheter

IMG_0169 IMG_0163 IMG_0164 IMG_0165 IMG_0166 IMG_0167 IMG_0168 IMG_0153 IMG_0154 IMG_0155 IMG_0156 IMG_0138 IMG_0139
JANUARI

Val till förskoleklassen HT 18
Tornadoskolan är med i Stockholm stads e-tjänst för skolval 2018. Detta innebär att Ni vårdnadshavare måste göra ett aktivt val och välja en skola. Klicka här och läs mer om skolvalet. Vårdnadshavaren behöver Bank ID, men det går också bra via blankett som skickas till Sthlm stad. För att ha störst chans att få plats på Tornadoskolan behöver ni välja vår skola som nummer 1. Skolvalet öppnar den 15/1 och tjänsten är öppen till och med den 15/2.
Därefter påbörjar vi antagningsprocessen.

Ny matleverantör
Matomsorg är vår nya matleverantör från den 27/11- 2017. Matomsorg bedriver sin verksamhet i Skarpnäck och är också en restaurang som serverar dagens lunch. Ni kan läsa mer om dem på  www.matomsorg.se

Tornadoskolan satsar på HÄLSA
Tidningen Enterprise Magazine har med vår skola i en artikel som handlar om hälsa och rörelse. Klicka här och läs hela aritkeln!

Lediga platser
Vi har lediga platser i klasserna och det går bra att höra av sig till oss eller göra en ansökan här.
Läsårskalendarie
APT- träffar och planeringsdagar

Tornadoskolans elever gick ut med spelarna på Tele 2 Arena
I samband med den allsvenska matchen mellan Hammarby IF och IFK Göteborg den 20/9 hade de allsvenska spelarna äran att gå ut med Tornadoskolans elever!! Våra elever fick också gå ett ärovarv samtidigt som de mottog stående ovationer och applåder.
Se bildspelet här ovan.

Skolans planer
Här kan du läsa mer om skolans planer!

Skolinspektionen besökte Tornadoskolan lå 2016-17
Skolinpektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se till att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. De konstaterade att det inte fanns några bristerHär kan ni läsa beslutet.
En stor eloge till alla våra fantastiska pedagoger!

Ung livsstil
Anna Nygren, livsstilspedagog med lång erfarenhet av arbete med barn och ungas livsstil, har föreläst på Tornadoskolan. Eleverna på Tornadoskolan  får kunskap om och verktyg för hållbar livsstil. På elevhälsoteamets sida kan du läsa mer om vårt arbete.

Följ oss på Instagram!
Tornadoskolan