Förskolan Oceanen

Välkommen till Tornadoskolans förskola

Förskolan ligger några minuters promenad från Skarpnäcks tunnelbana.

Vi har en välplanerad pedagogisk inomhusmiljö i ljusa rymliga lokaler samt nära till inbjudande utomhusmiljöer med parker, ängar och skogar.

Förskolan har 3 avdelningar VindspeletKulingen
och Stormvinden.

OKTOBER

APT 14/11
På tisdag den 14 november är det dags för APT- möte. Förskolan stänger därför kl. 16.00.

Om förskolans arbete

Hos oss ser vi varandras olikheter som en tillgång och arbetar aktivt för att skapa en trygg miljö med god omvårdnad om våra barn vilket vi ser som en förutsättning för trivsel och lärande. Vi arbetar för ett förtroendefullt och nära samarbete med alla vårdnadshavare. Tillsammans, pedagoger och barn, skapar vi möjligheter för utveckling och lärande i en trygg och stimulerande miljö. Vi på Tornadoskolans förskola Oceanen vill tillvarata barnens nyfikenhet, intresse och lust till lärande, varje dag på förskolan.

I vårt utforskande av världen tillsammans med barnen har vi ett tematiskt arbetssätt där vårt gemensamma val av tema genomsyrar hela den dagliga verksamheten. Våra olika projekt, varierande på de olika avdelningarna, väljs med utgångspunkt i de intressen vi ser hos barnen i den lilla gruppen. Vi är medforskande pedagoger i nära samspel med barnen. Vi arbetar regelbundet i små grupper där barnen får möjlighet att fördjupa sina relationer och sitt lärande.

På varje avdelning har vi utvecklingssamtal samt föräldramöte varje termin. Vi har också ett förskoleråd där vårdnadshavare kan vara med och påverka verksamhetens innehåll.

Följ Tornadoskolans Förskola
​​​​Oceanen på Instagram!