Tornadoskolan

Välkommen till Tornadoskolan i Skarpnäck

Tornadoskolan är en liten friskola i Skarpnäck med förskola, skolår F-9 och en integrerad fritidshemsverksamhet.

Skolan kännetecknas av hög vuxennärvaro som skapar en nära kommunikation till elever. Skolan präglas därför av trygghet och social trivsel som byggs upp också genom skolans litenhet och känslan av gemenskap och delaktighet.
Det är nära till beslut i och med ett tätt samarbete mellan alla enheter på skolan.

Tornadoskolans vision är att alla elever lämnar oss med goda kunskaper
och som empatiska människor med god självkännedom och framtidstro.

Tornadoskolan har en hälsoprofil och erbjuder eleverna rörelse under skoltid. Detta bl.a. genom ett samarbete med Hammarby IF.  På elevens val kan eleverna välja fotboll, dans och  fördjupningar i andra ämnen.

2017 gick eleverna i åk 9 ut med meritvärdet 279 vilket är högst i närområdet och topp 20 i Stockholms län där det genomsnittliga meritvärdet är 242.

MAJ

ÖPPET HUS 21/5
Välkomna till Öppet Hus på Tornadoskolan och Förskolan tisdagen den 21/5 mellan kl. 18.00-19.30.
Klicka här och läs inbjudan!

Åk 2 vann ett filmpris
Åk 2 vann pris för bästa kortfilm 6-10 år av mer än 500 filmer.
Motivering: Alex & Josefine av Tornadoskolan åk 2
"Kärlek är inte lätt att skildra, men Alex och Josefin lyckades med detta på ett otroligt modigt och, milt sagt, roligt sätt i det här lilla mästerverket. De här/Filmens charmtrollen tog oss med storm, som namnet själv."

Lediga platser
Vi kommer att ha några lediga platser i förskoleklassen till hösten 2019. Det har vi också i några av klasserna och det går bra att höra av sig till oss eller göra en ansökan här.

Kansliet har nya telefontider
Vi har telefontid varje dag mellan kl. 8-11. Övrig tid kan ni mejla till ankie.glas@tornadoskolan.se.

Tornadoskolan satsar på HÄLSA
Tidningen Enterprise Magazine har med vår skola i en artikel som handlar om hälsa och rörelse. Klicka här och läs hela aritkeln!

Skolans planer
Här kan du läsa mer om skolans planer!
Läsårskalendarie 18-19
APT- träffar 18-19

Skolinspektionen besökte Tornadoskolan lå 2016-17
Skolinpektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se till att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. De konstaterade att det inte fanns några bristerHär kan ni läsa beslutet.
En stor eloge till alla våra fantastiska pedagoger!

Ung livsstil
 På elevhälsoteamets sida kan du läsa mer om vårt arbete.

Följ oss på Instagram!
Tornadoskolan